Beurskwartier is een groene stadswijk
Beurskwartier is een groene stadswijk

Plannen voor Beurskwartier verder uitgewerkt

24 november 2022

Utrecht krijgt vanaf 2023 een splinternieuwe wijk in het centrum: Beurskwartier. De levendige groene wijk komt op loopafstand van de historische binnenstad naast het Centraal Station. Een wijk waar iedereen welkom is om te wonen, werken, ontspannen en ontmoeten. Ook een wijk waar veel is te doen en te zien. Met gezellige straten en pleinen, groene parken en iconische hoogbouw. Hoe alles werkelijkheid kan worden staat in het Stedenbouwkundig Plan van Beurskwartier. Je kunt tot 20 januari op dit plan reageren. Ook organiseren we twee informatiebijeenkomsten.


Wat komt er in Beurskwartier?

In Beurskwartier komen minstens 2.500 nieuwe woningen voor 4.000 tot 5.000 mensen. De bouwblokken bestaan uit grotere en kleine gebouwen met in het midden een gedeelde binnenhof. De gebouwen hebben verschillende hoogtes van 12 tot 90 meter hoog. Hier komen zowel werkplekken als koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen. Van de koop- en huurwoningen valt 35% in het sociale segment, 25% zit in het middensegment en 40% wordt vrije sector. De verschillende type woningen en kantoren worden zoveel mogelijk verspreid over de verschillende bouwblokken. Zo wordt heel Beurskwartier een plek voor iedereen.

Reageren op het plan?

Het Stedenbouwkundig Plan is door het college van burgemeester en wethouders vrijgegeven voor inspraak. Dit betekent dat iedereen tot 20 januari een reactie kan geven op de plannen. Je kunt dit doen door een mail te sturen naar beurskwartier@utrecht.nl. Iedereen die een reactie stuurt, krijgt van ons bericht. We nemen je vragen en opmerkingen waar mogelijk mee in het definitieve plan. Dit definitieve plan wordt naar verwachting in het najaar van 2023 vastgesteld door de gemeenteraad.

Informatiebijeenkomsten

In de komende weken organiseren we een tweetal informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen we je meer over het Stedenbouwkundig Plan van Beurskwartier, de tijdelijke inrichting van P3 en kunt u vragen stellen.

 • Informatiemarkt 7 december
  Tijdens de informatiemarkt kun je met verschillende projectleiders en stedenbouwkundigen in gesprek gaan over het plan. Het is een inloopbijeenkomst dus je kunt komen wanneer je wilt. Elk kwartier geven we een algemene presentatie over het plan.
  Hoe laat:
  tussen 19:00 en 21:00 uur.
  Locatie:
  Stadskantoor Utrecht, vijfde etage. Hier kom je via de roltrappen of liften bij de ingang aan de rechterkant.
  Aanmelden:
  We vinden het prettig als je je aanmeldt, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Dit kan door een mail te versturen naar beurskwartier@utrecht.nl.

 • Online bijeenkomst 13 december
  Tijdens de online bijeenkomst vertellen we je meer over de plannen. Na een algemene presentatie kom je meer te weten over onderwerpen zoals groen, duurzaamheid en vervoer.
  Hoe laat:
  19:00 uur
  Aanmelden:
  Je kunt de online bijeenkomst bijwonen door een mailtje te sturen naar beurskwartier@utrecht.nl. Wij sturen je dan een zoomlink om toegang te krijgen tot de bijeenkomst.

Wil je op de hoogte blijven? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.