Tramhalte op het Jaarbeursplein
Tramhalte op het Jaarbeursplein

Tramhalte Jaarbeursplein

Stationsgebied

De tramhalte op het Jaarbeursplein wordt verlengd. De kruisingen aan beiden koppen van de tramhalte worden aangepast. Hierdoor kunnen taxi’s en bussen straks de opstelplaats naast de skatebaan in- maar ook uitrijden. Deze kruising met de Croeselaan ligt voor de Volksbank. De kruising aan de kant van het WTC wordt ook aangepast zodat deze overzichtelijker wordt voor de fietsers en voetgangers. De tramhalte wordt langer. In opdracht van Provincie Utrecht worden de perrons verlengd. Dit is nodig, omdat de trams straks langer zijn dan de huidige trams.

Projectomschrijving

Status project

In uitvoering

Feiten & cijfers
Aannemer D. van der Steen B.V. en Hoeflake


Planning

Start 18 oktober, gereed eind december 2021

Vanaf 18 oktober 

Aannemer D. van der Steen B.V. begint met werkzaamheden aan de tramhalte, aan de kant van de Volksbank. Als eerste worden er werkzaamheden aan de kruising verricht. Dat is de kruising waar nu de (tijdelijke) bussen en de taxi’s naar hun opstelplaats rijden. Deze inrit wordt straks ook uitrit.

Het fietspad en het voetpad van het NH-Hotel naar het Jaarbeursplein worden afgesloten. De omleidingen worden ter plekke met borden aangegeven.

In november 2021

Aansluitend vinden de werkzaamheden aan de WTC-kant van de tramhalte plaats. De kruising wordt aangepast, zodat deze overzichtelijker is. De perrons aan de jaarbeurspleinkant zijn buiten gebruik.

Fietsers kunnen niet meer langs deze kant van de tramhalte rijden. Zij worden omgeleid. Voetgangers hier nog wel langs lopen. Het gemotoriseerd verkeer rijdt een andere route, niet meer langs de kop tramhalte WTC-zijde. Met borden worden de omleidingen aangegeven. Alleen de perrons aan de kant van het NH-hotel worden gebruikt.

In december 2021

De werkzaamheden aan de kruisingen gaan verder. De perrons aan de kant van het NH-hotel zijn buiten gebruik. Alleen de perrons aan de jaarbeurspleinkant worden gebruikt. 

Werkzaamheden

Aanpassing tramhalte Jaarbeursplein en kruisingen op de koppen tramhalte.

Overlast

De bedrijven in de omgeving blijven bereikbaar. Er kan geluidsoverlast zijn. Omleidingen worden ter plekke aangegeven. Zie kaartjes in de brief van de aannemer.