Verbeelding van de reizigersstromen op de trappen van het Jaarbeursplein in lichtkunst
Verbeelding van de reizigersstromen op de trappen van het Jaarbeursplein in lichtkunst

I Light U - Lichtkunst in het Stationsgebied

8 januari 2023

Van 6 tot 29 januari staan er circa vijftien imposante lichtkunstwerken in het Stationsgebied rond het thema ‘homecoming’. Een aantal (inter)nationale kunstenaars laat in hun werk zien wat voor hen het begrip ‘thuis’ en ‘thuiskomen’ inhoudt.

Zo is er de verbeelding van de reizigersstromen op de trappen van het Jaarbeursplein en maken reusachtige schemerlampen van de Croeselaan een soort huiskamer. 

Lichtkunstwerk van gloeiende hardlopers aan de Rijnkade in Utrecht
For Peace
Een lichtkunstwerk. De hoofdvorm ziet eruit als een driedimensionale hashtag, waarvan de armen rollende woorden en korte teksten weergeven, zoals fragmenten van sociale media en populaire hashtags.
#FeliCity


Locatie

Deze expositie is te vinden in en rondom het stationsgebied. Op de plek waar wekelijks miljoenen mensen hun weg banen naar hun werk, huis, familie of vrienden, zorgt I Light U voor verlichting. Klik hier voor de plattegrond (PDF, 963.4 KB).

Energie

I light U brengt kunst die je laat genieten en aan het denken zet. Juist nu is energieverbruik en een warm thuis een actueel onderwerp. De kunstwerken verbruiken licht en daarmee energie ook al is dat laag vanwege de led-technologie. De partners van I light U in het Stationsgebied doen daarom zelf de verlichting uit in hun gebouwen, zodat de lichtkunstwerken aan kunnen.

Bezoeken

Toegang is gratis. Kom je langs? Neem je kinderen, partner, vrienden, ouders of buren mee!