Catharijnebekentenissen

29 december 2022

We gaan maar gelijk met de figuurlijke billen bloot. We hadden beloofd dat het stuk Catharijnesingel tussen de traverse van Hoog Catharijne en de Marga Klompébrug nog dit jaar vrij zou zijn van verkeersborden en gedoe. Maar dat halen we niet. 

Er ligt wel al een nieuw fietspad aan de waterkant naar je te lonken maar je bandjes moeten nog even wachten voor ze eroverheen kunnen. Paar redenen. De vorst van onlangs was leuk om te kunnen schaatsen maar voor het asfalteren van het fietspad was het niet gunstig. Dus de planning schoof op. Ook lukte het niet de verkeerslichten op tijd goed in te stellen. En dat is wel belangrijk om jullie veilig te laten fietsen. En nu heeft de aannemer ook even kerstvakantie. Enfin. De huidige verkeersmaatregelen blijven nog even op de weg staan en fietsers maken samen met auto’s gebruik van de nieuwe rijbaan aan de waterkant. Vanaf begin februari zijn auto’s en fietsers voor altijd gescheiden.


Lampen en bomen

Waarom pas begin februari? Nou dat zit zo. De Catharijnesingel is echt bijna klaar… maar: we moeten ‘m nog 2 keer afsluiten voor auto’s om dan toch echt de finishing touch te doen. We komen nog uitgebreider op de lijn bij je maar van 23 januari t/m 3 februari is de Catharijnesingel dicht tussen de traverse van Hoog Catharijne en de Marga Klompébrug. We werken dan onder de traverse bij P5 en richten de Westerstraat in. Auto’s moeten omrijden dan, fietsers mogen nog even over de rijbaan. Zo hebben wij meer werkruimte om de nieuwe singellantaarns te plaatsen voor een snufje Charles Dickens-sfeer. En: de bomen komen, 16 platanen planten we op dit stuk. Begin februari fiets je dan met sfeervol licht op een nieuw fietspad omgeven door groen.

Van 6 t/m 17 maart sluiten we de Catharijnesingel nog een keer af voor auto’s. Dan gaan we het stuk tussen de Marga Klompébrug en het Moreelsepark, dat stuk wat nog lekker lelijk is nu, afmaken. De binnenstad blijft bereikbaar maar je moet wel even omrijden. Het is een lange adem, we weten het. Maar in de lente wandel je langs het water, fiets je in een strakke streep langs de hele Catharijnesingel en rij je over een nieuw wegdek. Dan heeft Utrecht niet alleen zijn singel terug maar is de omgeving ook weer mooi en singelwaardig.

Singeltrappen

Nu we toch aan het bekennen zijn... ook de werkzaamheden aan de singeltrappen lopen langzamer dan gepland. Ook weer die vorst; niet handig als je moet metselen. In het nieuwe jaar maken we de trappen af; we hopen ze in februari klaar te hebben voor je. Maar pin ons niet vast want niks zo grillig als het weer. Ook maken we het voetpad langs de waterkant verder af. Prik al maar vast een wandeldate, de route kun je ook alvast uitzetten. Was het al maar lente.

Bekijk de actuele planning hier: CU2030.nl/catharijnesingel